Ik vertelde je afgelopen donderdag dat ik het weekend samen met Jiska ging stoelmasseren op MadNes. MadNes is hét jaarlijkse strandfestival op Ameland voor surfers, skaters en muziekliefhebbers.

Het waren weer 3 super toffe dagen!

We arriveerde vrijdag, en konden direct aan de slag want er meldde zich die middag 5 (vijf!) mensen met nekklachten. Dat was ook een verrassing voor ons. Door een beetje doorvragen kwamen we er achter dat er even verderop een opblaasbaar apenkooispel stond. Alle ‘slachtoffers’ hadden geprobeerd een salto te maken waarbij ze geland waren op hun nek (Au!)

Bezorgd werd ons gevraagd hoe hier mee om te gaan. Nu laten masseren?, even tot rust laten komen en dan masseren? of nog een andere oplossing? Elke nek klacht heeft een individuele dynamiek. Dat wil zeggen: de symptomen kunnen op elkaar lijken maar de aanpak is (zoals altijd) verschillend per persoon. 

Wat ze alle 5 gemeen hadden was stijfheid en minder mogelijkheid om de nek te draaien. Daarnaast hadden sommigen pijn in nek of hoofd en één van beide schouderbladen.

Een stoelmassage van 20 minuten, zoals wij die vaak geven, biedt in de meeste gevallen precies voldoende tijd om gericht aan dit soort klachten te werken. Ik ben dan blij met mijn Iokai Shiatsu opleiding omdat mij dat de middelen geeft om doelgericht te behandelen. We hebben met mildheid nekken, schouders en schedelranden gemasseerd en vooral behandeld met Shiatsu. Met zachte aanhoudende gerichte druk lossen klachten keer op keer op.

De volgende dag kwamen de vijf allemaal even langs in de tent waar wij stonden om voor te doen hoe goed het met hun nek ging, te vertellen hoe goed ze geslapen hadden en ons een duim omhoog te geven.

Je begrijpt: dan springen wij een gat in de lucht! Zonder salto overigens.

Fijne dag, Henk

error: Content is protected !!