The Milk System, een docu over onbalans, 
vanaf vandaag op Netflix (IMDb 7,3)

Hele generaties zijn opgegroeid met de witte motor. ‘Melk’ en ‘gezond’ zijn voor velen synoniem. Zelf ben ik uit de drie glazen per dag generatie (Joris drie-pinter)

Mijn vader was leraar lichamelijke opvoeding (zeg geen ‘gymleraar’ want dan krijg je het aan de stok met hem) Als hij na een dag hard werken thuis kwam liep hij naar de koelkast en zette een liter volle melk aan zijn lippen.

Mijn vader kreeg in de tijd dat hij mateloos volle melk dronk last van onverklaarbare hartklachten, terwijl hij een super fitte leraar lichamelijke oefening was. Of er een relatie was met zijn melk inname was is onduidelijk gebleven, het verhaal heeft wel indruk op mij gemaakt.

Vanaf vandaag kun je op Netflix ‘The Milk System’ kijken. Een film/docu/pamflet over de vraag hoe gezond melk is. De docu laat boeren, zuivelfabrikanten, politici en wetenschappers aan het woord. Hoe zit het melksysteem in elkaar? Kan melk de gezondheidsclaims waar maken?

Mateloos of eenzijdig gebruik van melk, of om het even welk ander voedingsmiddel, draagt niet bij aan balans. Evenwicht is ook iets zeer persoonlijks. 
Als bepaalde producten veel voorkomen in je voedingspatroon zegt dat iets over jouw balans. Heb je aandacht hebt voor je persoonlijke behoeften dan kan dat helpen om de balans in je lijf te leren (her)kennen. Dat is een eerste stap naar meer evenwicht.

Mijn vader heeft al snel zijn extreme melk inname gestopt. Toevallig verdwenen zijn hartklachten ook.

Fijne dag,

Henk

error: Content is protected !!