'Het voelt als thuiskomen in mijn lijf'

Een shiatsu behandeling is een plezierige ontspannen gebeurtenis. Vooraf kun je het beste niet teveel eten. Een behandeling duurt een uur (alleen de eerste behandeling duurt een kwartier langer). De behandeling vindt plaats op een traditionele futon (Japanse matras) op de grond. Je wordt te allen tijde geheel gekleed behandeld. Het is daarom fijn om makkelijk zittende kleding te dragen.

Als je komt voor een afspraak ontvang ik je in mijn behandelkamer (1 hoog) aan huis. Ik stel je een aantal vragen over hoe je je voelt en vorm mij een beeld van je klachten en je staat van welbevinden. Om dat beeld verder te verhelderen leg ik mijn hand op je rug, buik, pols en het gebied waar je klachten ervaart. Dan begin ik zacht druk uitoefenen met mijn open handen, duimen en vingers om de vitale levensenergie is je lijf vrij te helpen stromen. Dit is een plezierig gevoel. Ik heb aandacht voor je klachten en de onderliggende oorzaak. Na afronden van de behandeling heb je even om te genieten van de ontspanning en krijg je een glas water te drinken. Soms geef ik je een oefening mee die verdere verlichting van je klachten ondersteunt. Ik laat je uit en daarmee zit het uur behandelen er op. Ik raad je aan na de behandeling wat tijd voor jezelf te nemen en die dag extra water te drinken.

Wanneer shiatsu?

De helende en ontspannende werking van shiatsu is voor iedereen goed. Het versterkt je basisconditie en weerstand tegen ziekte en verbeterd daarmee je draagkracht.

In het bijzonder draagt shiatsu bij aan een diepe, rustige slaap, versterkt het je emotioneel evenwicht, balanceert het je immuunsysteem en werkt goed bij tal van fysieke klachten zoals: spier- en gewrichtsproblemen, rugklachten, hoofdpijn, nek en schouderklachten, rsi, sportblessures, menstruatie, obstipatie en zo voort.

Ook op klachten van emotionele aard, zoals burn out, depressie, rusteloosheid en stress heeft shiatsu een balancerende en rustgevende invloed. Ook bij veel chronische aandoeningen kun je steun en verlichting ervaren door een shiatsu behandeling.

Wanneer beter even geen shiatsu?

Wanneer je koorts hebt, een zware virale infecties, een besmettelijke huidziekte, je net geopereerd bent, trombose hebt of open wonden dan is shiatsu even niet zo’n goed idee. Wacht dan met een afspraak maken tot de klachten helemaal over zijn. Shiatsu verhelpt geen aandoeningen zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen. Wel kan shiatsu, na overleg met de specialist, pijn en vermoeidheid verminderen en het algehele welbevinden verbeteren.

 

Raadpleeg bij klachten altijd eerst je huisarts. Shiatsu is geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Shiatsu kan wel goed samengaan met reguliere behandelingen en behandelingen door andere complementaire geneeswijzen. Bij ernstige gezondheidsproblemen is het raadzaam om eerst toestemming te vragen aan je behandelend specialist.

error: Content is protected !!